Приветствия към присъстващите на бала ротарианци и техните съпруги отправиха президентът на Ротари клуб Мездра Боян Мерджанов, кметът на общината, елект-президентът (избрания за следващата година) Грациела Борисова и първият президент на клуба (2007/2008) Васил Христов.

По време на Годишния бал на Ротари клуб Мездра беше организирана благотворителна акция за събиране на средства, необходими за реновиране на входната врата на Основно училище "Христо Ботев", което догодина ще чества 90-годишен юбилей. Под формата на дарения в нея бяха събрани 3000 лв. Към благородната кауза се присъедини също Ротари клуб Враца и Асистент Дистрикт Гуверньора адвокат Горанов. Местните ротарианци направиха откупки на детски рисунки на ученици от градското школо.

Представителят на фирмата, която ще извърши обновяването на школската врата, Станислав Серафимов, който е дългогодишен ротарианец, обяви, че ще направи реставрацията за половината сума, а останалата част от събраните средства ще дари за нуждите на клуба.

Поздравителна програма изнесоха танцова формация при ОУ "Христо Ботев" с ръководител Цветелина Цинцарска и младите музикални таланти от Центъра за подкрепа за личностно развитие Борислава Стоименова и Йоана Лиловска с ръководител Анета Петкова.

Ротари клуб Мездра е създаден през 2007 г., като първоначално е със статут на предварителен клуб. С решение на Борда на Директорите на Rotary International на 20 януари 2009 г. той е чартиран, приет за редовен член на най-голямата хуманитарна организация в света.

РK Мездра е 82-ят поред в Дистрикт 2482 и един от шестте, действащи понастоящем в Северозападна България, наред с тези във Враца, Видин, Монтана, Козлодуй и Берковица. В момента в него членуват 10 бизнесмени, банкери, хотелиери и други личности, които се ползват с авторитет в обществото.