Начало Общество Дистрикт Гуверньорът д-р Димитър Димитров посети панагюрските ротарианци (ВИДЕО)

Дистрикт Гуверньорът д-р Димитър Димитров посети панагюрските ротарианци (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

IMG_4373

Вчера, 24 януари, гост на Ротари клуб – Панагюрище беше Дистрикт гуверньорът на Ротари Интърнешънъл България д-р Димитър Димитров.

На клубната асамблея присъстваха и по-младите членове на ротарианското семейство – Ротаракт клуб-Панагюрище и Интеракт клуб-Панагюрище.

На официална среща в ресторант „Каменград“ д-р Димитров обобщи и анализира дейността на организацията, след посещенията си на над 50 клуба в цялата страна. Той подчерта, че Ротари клуб – Панагюрище е един от най-активните и най-работещи клубове в Дистрикта.

Специално внимание д-р Димитров обърна и на темата на настоящата ротарианска година, която е „Ротари в служба на човечеството“.

Това е тема, по която не може много да се говори, по нея може много да се работи„, заяви той. „Темата е много прагматична, тя е лайф мотив на всички предходни теми, защото смисълът на Ротари е службата“. 

В словото си д-р Димитров изведе и приоритетите в работата на ротарианската организация. Това са запазване и увеличаване на членската маса, устойчиви хуманитарни проекти и положителен имидж на Ротари в обществото.

Д-р Димитров припомни, че тази година се навършват 100 години от Фондация „Ротари“ и затова прикани членовете на панагюрския клуб да дарят по 26,50 долара – символично дарение, съвпадащо с първото дарение при учредяването на фондацията.

Едно от желанията на Дистрикт гуверньора е и името на първия ротарианец, панагюрецът Събо Николов, да бъде част по някакъв начин от името на новата болница в града.

Д-р Димитров връчи лично и значките на новоприетите членове на Ротаракт клуб – Панагюрище: Десислава Узунова, Яница Таушанова – Мирева и Христо Елкин. 

IMG_4346

Президентът на Ротари клуб – Панагюрище адвокат Джубелиев получи флагчето „Признание на Ротари Интернешънъл” , като „Клуб № 1” на Дистрикта за даренията си към Фондация „Ротари” през 2015 – 2016 година.

Флагчета в знак на признание получиха и президентите на Ротаракт и Интеракт Илия Богоев и Десислава Ботева.

IMG_4368 IMG_4363 IMG_4361

Панагюрските ротарианци подариха на д-р Димитров икона и своя флаг.

IMG_4328 IMG_4330 IMG_4331 IMG_4333 IMG_4335