Петрун Вардаров оглави Ротари клуб – Самоков

Петрун Вардаров е новият президент на самоковския Ротари клуб. Той получи огърлицата на доброволческата хуманитарна организация от предшественичката си Людмила Бързанова по време на ротацията на клубовете от трета зона на Дистрикт 2482 /България/, състояла се на 21 юни в Кюстендил.
„Ротари е магия, която кара обикновените хора като нас да правят необикновени неща. Нашата организация ни дава възможност да се издигнем над ежедневието ни и да отворим сърцата и душите си към хората, да дадем частица от себе си за доброто на другите”, сподели развълнувано Вардаров на церемонията. Той благодари на Мария Димова, от която е получил покана преди време да се присъедини към лагера на ротарианците, както и на Людмила Бързанова и Райко Масларски. От тях научил много неща,те го „заразили” допълнително с духа на ротарианството.
„Летвата от Людмила Бързанова бе вдигната много високо и се надявам заедно да продължаваме да постигаме поставените високи цели”, отправи Вардаров поглед в бъдещето. „Нека мечтите ни се превърнат в реалност и когато погледнем назад във времето, да бъдем горди с постигнатото”, заключи новият президент и си пожела винаги атмосферата в клуба да бъде така позитивна и зареждаща, каквато е в момента.
Официално Петрун Вардаров ще встъпи в длъжност на 1 юли, когато започва и новата ротарианска година. Десагашната ръководителка на клуба Л. Бързанова пък ще бъде асистент на дистрикт гуверньора на България за зона 3.
Вицепрезидент на местна почва през следващата година ще бъде Райко Масларски, секретар става Стефан Докузов, а касиер – Владимир Василев.
Ротацията в Кюстендил бе уважена от членове на клубовете от зона 3 – Самоков, Дупница и Кюстендил, както и от техни колеги от София, Троян и Куманово /Северна Македония/.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*